loader image

Τα νέα μας

Αρχική » Case Study ΠΛΑΙΣΙΟ Μεταμόρφωσης

Case Study ΠΛΑΙΣΙΟ Μεταμόρφωσης

Δεκ 9, 2020

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Ανάληψη Έργου: PappasClima. Ltd – Α. ΠΑΠΠΑΣ Μ.ΕΠΕ
Υπεύθυνος Έργου: Παπαδάκης Κώστας (Μηχ. Μηχανικός)
Διαχείριση Έργου: Παγανέλης Ιωάννης (Μηχ. Μηχανικός)

ΕΡΓΟ: Εγκατάσταση συστήματος παραγωγής ψυχρού – θερμού νερού για τον κλιματισμό ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 2ου ΟΡΟΦΟΥ – ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Στο κατάστημα του Πλαισίου στην Μεταμόρφωση, ο κλιματισμός του 2ου ορόφου πραγματοποιείτο μέσω συστήματος τοπικών τερματικών μονάδων νερού αεραγωγών ψευδοροφής (FCU)  και ενός αερόψυκτου ψύκτη της εταιρείας Φυρογένη FAWC 332, ψυκτικής απόδοσης 80KW με κατανάλωση ισχύος 30,4KW και βαθμό απόδοσης 2,63%.

Λόγω φθοράς του εν λόγω ψύκτη αλλά και την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης, αντικαταστάθηκε, με ένα σύστημα VRF και τρεις εναλλάκτες ψυκτικού ρευστού/ νερού της εταιρείας LG.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε η μονάδα ARUN300LTE4 με τρεις συμπιεστές τεχνολογίας inverter απόδοσης σε ψύξη/θέρμανση 64,1 / 62,9KW με κατανάλωση 22,18 / 27,47KW και  βαθμό απόδοσης 2,89/2,29 αντίστοιχα.

Η εκτόνωση του ψυκτικού ρευστού γίνεται σε 3 μονάδες παραγωγής ψυχρού-ζεστού νερού (εναλλάκτες) Hydro-Kit ισχύος 21,4 / 21,0KW σε ψύξη/θέρμανση αντίστοιχα.

Επίσης αντικαταστάθηκε ο κυκλοφορητής νερού σταθερών στροφών κατανάλωσης ισχύος 3KW με νέο, τεχνολογίας inverter της εταιρείας WILO με μέγιστη κατανάλωση 1,6KW.

Ο αυτοματισμός του συστήματος έγινε με απλό και εύχρηστο τρόπο για το προσωπικό του καταστήματος, χρησιμοποιώντας το ίδιο χειριστήριο που είχαν και πριν, για την έναρξη και την λήξη της λειτουργίας του συστήματος. Παράλληλα όμως από το κεντρικό χειριστήριο της LG, δίδεται η δυνατότητα στον συντηρητή, του ελέγχου και παραμετροποίησης, για την βέλτιστη λειτουργία του συστήματος σε όλες τις συνθήκες.

Το υδραυλικό και ψυκτικό δίκτυο μονώθηκε θερμικά με μονωτικό υλικό δομής κλειστών κυψελίδων βασισμένο σε συνθετικό καουτσούκ πάχους 19mm ικανοποιώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις θερμομόνωσης βάσει του Κ.Εν.Α.Κ.

Όλα τα δίκτυα εγκιβωτίστηκαν σε προγαλβανισμένες εσχάρες ή επικαλύφτηκαν με γαλβανισμένη λαμαρίνα πάχους 0,6mm για την μηχανική προστασία της μόνωσης από τις καιρικές συνθήκες.

Το υδραυλικό και ψυκτικό δίκτυο που συνδέεται με τις τρεις μονάδες HydroΚit περιλαμβάνει ψυκτικές και υδραυλικές βάνες, ώστε σε περίπτωση βλάβης να απομονώνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ το υπόλοιπο σύστημα να λειτουργεί κανονικά και αδιάλειπτα.

 

Εικόνα 1:
Παλαιός ψύκτης προς αντικατάσταση

Εικόνα 2: Εξωτερικές κλιματιστικές μονάδες VRF LG σε σύνδεση με LG Hydro Kit

Εικόνα 3:Κάλυψη εξωτερικού δικτύου ψυκτικών σωληνώσεων προς προστασία από ακραίες καιρικές συνθήκες

Εικόνα 4: Δίκτυο νερού Hydro Kit LG προς αντικατάσταση παλαιού ψύκτη