loader image

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Αρχική » Λύσεις για ιδιώτες » Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Το συγκεκριμένο ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια που προσφέρεται δωρεάν από τη φύση και αν τα υπολογίσουμε όλα σωστά θα δούμε ότι το κόστος του είναι συγκριτικά χαμηλότερο από τις άλλες μεθόδους θέρμανσης, γιατί εξοικονομούμε χρήματα σε βάθος χρόνου.

Οι βασικές διακρίσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι στις υποκατηγορίες Διπλής και Τριπλής ενέργειας και Κλειστού και Ανοικτού Κυκλώματος:

 • Ανοικτού κυκλώματος οι οποίοι ζεσταίνουν το νερό απευθείας. Η θέρμανση του νερού χρήσης  γίνεται απευθείας με το ίδιο νερό χρήσης να λειτουργεί ως θερμαινόμενο μέσο.
 • Κλειστού κυκλώματος οι οποίοι χρησιμοποιούν θερμότητα για τη θέρμανση του νερού. Η θέρμανση του νερού  χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω σερπαντίνας , με το αντιψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα το οποίο και θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξη τους. Είναι οι προτιμητέοι διότι η αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα ενισχύει την προστασία των ηλιακών συλλεκτών . Διαθέτει μεγαλύτερο όριο ζωής κατά 50% ενώ επιτυγχάνει το μέγιστο βαθμό απόδοσης.
 • Διπλής Ενέργειας: Σε αυτή την περίπτωση ο ηλιακός θερμοσίφωνα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσω δύο πηγών δηλαδή του ήλιου και του ρεύματος.
 • Τριπλής ενέργειας: Πρόκειται ουσιαστικά για τον ηλιακό θερμοσίφωνα επόμενης γενιάς , ο οποίος πέρα της λειτουργίας του μέσω του ήλιου και του ρεύματος μπορεί να λειτουργήσει με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που υπάρχει στο σπίτι

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά χάλκινου δοχείου ηλιακού θερμοσίφωνα:

Θερμοδοχείο εξ ’ολοκλήρου από καθαρό χαλκό CuDHP (CW024A) με περιεκτικότητα σε Cu > 99,9%.

Μανδύας από χαλκό. Εναλλάκτης χάλκινος για τη σύνδεση με βοηθητική πηγή ενέργειας (λέβητας – αντλία θερμότητας).

Θερμομόνωση από οικολογική, χωρίς χλωροφθοράνθρακες, διογκωμένη πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας 44 kgr/m3 πάχους 60mm & συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,0120 W/mK.

Εξωτερικό περίβλημα. Η βασική έκδοση είναι από φύλλο αλουμινίου Aluzinc προβαμμένο σε χρώμα γκρι.

Κατόπιν παραγγελίας κατασκευάζεται & από φύλλο Aluzinc προβαμμένο σε χρώμα κεραμιδί, λευκό RAL 9002 και ανοξείδωτο χάλυβα (INOX)

Οι χάλκινοι ηλιακοί θερμοσίφωνες κατασκευάζονται και με μεγάλο εναλλάκτη για σύνδεση με αντλία θερμότητας.

Γενικά Πλεονεκτήματα:

 1. Έχουν μηδενικό κόστος συντήρησης.
 2. Άφθονη χρήση του ζεστού νερού με χαμηλότερους λογαριασμούς και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος
 3. Φιλικοί προς το περιβάλλον αφού χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια που είναι ΑΠΕ
 4. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι αξιόπιστα μηχανήματα με απεριόριστη διάρκεια ζωής.
 5. Έχουν κορυφαία θερμική απόδοση.
 6. Είναι οι μοναδικοί, κατάλληλοι για πόσιμο νερό.
 7. Η κρατική επιδότηση στα προγράμματα εξοικονομώ φτάνει το 85%

Πλεονεκτήματα τομής συλλέκτη PHAETHON & ATLAS.

 1. Υψηλή απόδοση
 2. Σύγχρονη σχεδίαση
 3. Μειωμένες απώλειες
 4. Ασφάλεια

Εξοικονόμηση χρημάτων:

Ανάλογα με τη χρήση το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας είναι από 35% έως 70%. Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο εξοικονομούμε σημαντικό χρηματικό ποσό εκμεταλλευόμενοι την ηλιοφάνεια που επικρατεί στη χώρα μας

Σημαντικό είναι και το περιβαλλοντικό όφελος αφού μειώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση ηλεκτρικής ή άλλης  ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από τα καύσιμα

Εγκατάσταση:

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού είναι μια εξειδικευμένη εργασία που έχει μεγάλη σημασία. Επιλέξτε προσεκτικά τον εγκαταστάτη.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Χρειάζεστε περισσότερα;

Επικοινωνήστε μαζί μας!